Autorul atentatului sinucigaş de la Manchester a călătorit, probabil, în Siria, le-au transmis anchetatorii britanici autorităţilor franceze, potrivit ministrului de Interne de la Paris, Gerard Collomb, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Deocamdată ştim numai ce ne-au spus anchetatorii britanici – cineva de naţionalitate britanică, de origine libiană, care brusc, după o călătorie în Libia şi, după aceea, probabil în Siria, a devenit radicalizat şi a decis să comită acest atac”. A spus Collomb.

Întrebat de unde ştie că Abedi a fost în Siria, Collomb a răspuns că acestea sunt informaţiile pe care le au serviciile de informaţii franceze şi britanice.

Întrebat dacă există informaţii informaţii că Abedi are susţinerea unei reţele, Collomb a răspuns: „Acest lucru nu este ştiut încă, dar poate. Oricum, legăturile cu Statul Islamic sunt dovedite”.

Poliţia britanică a anunţat marţi că britanicul Salman Abedi, în vârstă de 22 de ani, de origine libiană, a comis atacul sinucigaş dintr-o sală de concerte, soldat cu 22 de morţi, inclusiv copii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.