Autorul atacului armat de la Liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, în Florida, în 2018, Nikolas Cruz, a cerut miercuri iertare familiilor victmelor sale, adunate la un tribunal, în apropiere de Miami, după ce a pledat vinovat de cele 17 crime pe care le-a comis cu o armă de asalt, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îmi pare cu adevărat rău pentru ceea ce am făcut. Port povara acestui lucru zi de zi”, a declarat acest tânăr în vârstă de 23 de ani, care avea 19 ani în ziua în care a comis unul dintre cele mai sângeroase masacre din mediul şcolar în Statele Unite.

Nikolas Cruz a deschis focul de Zua Îndrăgostiţilor, cu o puşcă semiautomată de tip AR-15 şi a ucis 17 persoane în Liceul Marjory Stoneman Douglas, la Parkland, din care a fost exclus cu un an mai înainte din ”motive disciplinare”.

Acuzatul, cu un aspect juvenil, încovoiat şi cu capul lăsat, a pledat vinovat de cele 17 crime cu o voce stinsă, într-o sală de auderi înţesată.

El urmează să compară în faţa unui juriu, care să-i stabilească pedeapsa.

Procuratura a anunţat că va cere pedeapsa cu moartea.

Acest atac armat a fost cel mai grav masacru comis în mediul şcolar din Statele Unite după atacul armat de la Şcoala Sandy Hook, la Newtown, în Connecticut, soldat cu 26 de morţi.

Drama de la Parkland a provocat o emoţie uriaşă, iar o mobilizare istorică a fost condusă de către mai mulţi tineri supravieţuitori de la Liceul Marjory Stoneman Douglas şi de către părinţi ai victimelor.

Ea a culminat la 24 martie 2018, când la ”Marşul pentru vieţile noastre” au participat 1,5 milioane de persoane în toată ţara - cea mai mare manifestaţie la nivel naţional în favoarea unei mai bune încadrări a armelor de foc din întreaga istorie a Statelor Unite, care i-a făcut pe unii să întrezărească posibilitatea unei schimbări legislatve.

Însă nu s-a întâmplat nimic de atunci, iar vânzarea armelor de foc a crescut, din contră, în ultimii ani, în Statele Unite, mai ales în timpul pandemiei covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.