Autorul atacului de la liceul din Grasse a fost indentificat de presă drept Kylian, elev la instituţia vizată, relatează Le Parisien, în timp ce Nice Matin publică ultima fotografie publicată de suspect pe pagina sa de Facebook.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Surse apropiate anchetei au declarat pentru Nice-Matin că băiatul ar fi acţionat singur, după ce, iniţial, poliţia s-ar fi temut că un alt suspect ar fi reuşit să fugă.

Adolescentul ar fi avut o dispută cu directorul liceului, pe care l-ar fi vizat în atac. În total, opt persoane, inclusiv directorul, au fost rănite, a anunţat Ministerul francez de Interne.

Băiatul, care nu avea cazier penal, ar fi avut asupra sa o puşcă, un pistol, un revolver şi două grenade. Autorităţile verifică dacă toate armele erau reale sau unele sunt copii.

Înainte de atac, suspectul a publicat o fotografie sumbră pe Facebook.

De asemenea, el ar fi consultat site-uri despre atacurile armate din şcolile americane, înainte de a trece la fapte.

Premierul francez Bernard Cazeneuve şi-a scurtat o vizită la Somme şi a luat elicopterul pentru a merge la Grasse. La faţa locului este aşteptat şi ministurl Educaţiei. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.