Autorul atacului armat la saloane asiatice de masaj din Atlanta, Robert Aaron Long, un alb în vârstă de 22 de ani, inculpat de un mare juriu de crime şi ”terorism intern”, şi-a ales victimele în funcţie de originea etnică, acuză un procuror american, care vrea să ceară pedeapsa cu moartea, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorul comitatului Fulton, Fani Willis a anunţat tribunalul că ”intenţia statului” Georgia este să ceară pedeapsa cu moartea împotriva acuzatului, din cauza caracterului ”oribil şi inuman” al crimelor.

Robert Aaron Long şi-a ”selectat” victimele în funcţie de ”rasa, originea, sexul şi genul real sau perceput”, acuză Fani Willis.

La 17 martie, tânărul, un creştin fervent şi un adept al armelor de foc, a deschis focul într-un salon de masaj la Acworth, la aproximativ 50 de kilometri de Atlanta, a ucis patru persoane şia rănit alte două.

Mai târziu el a atacat alte două saloane, situate în acest mare oraş din Sud, şi a ucis alte patru persoane.

Drama a provocat o emoţie puternică în Statele Unite, mai ales în comunitatea de origine asiatică.

Şase dintre victimele lui Robert Aaron Long făceau parte din minoritatea asiatică.

Robert Aaron Long, care îşi recunoaşte faptele, le-a spsus însă anchetatorilor că nu avea un mobil rasist şi s-a prezentat drept un ”obsedat sexual” care voia să suprime ”o tentaţie”.

Preşedintele american Joe Biden a catalogat drept ”foarte îngrijorătoare” intensificarea violenţelor vizând americani de origine asiatică de la începutul pandemiei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.