Bărbatul care a ucis 49 de persoane într-un atac armat la două moschei din Noua Zeelandă i-a trimis un e-mail premierului neozeelandez Jacinda Ardern şi altor politicieni cu câteva minute înainte de a intrat într-una dintre moschei, scrie The Independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În e-mail s-ar fi aflat manifestul de 87 de pagini al lui Brenton Tarrant, acolo fiind menţionate cele două moschei, el afirmând că le-a ales acum trei luni.
 
Biroul lui Ardern a informat că suspectul a trimis documentul într-un e-mail trimis în masă către prim-ministru, liderul opoziţiei, preşedintele Parlamentului şi către 70 de instituţii de presă.
 
A fost trimis „cu câteva minute” înainte de atac.
 
Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat că în e-mail nu este descris incidentul de la cele două moschei şi că atacul nu ar fi putut fi prevenit, e-mailul fiind trimis foarte târziu.
 
Persoana care se ocupă cu e-mailurile premierului a trimis documentul către serviciile parlamentare de îndată ce l-a văzut, iar acestea le-au transmis mai departe poliţiei.
 
În document, pe care Tarrant l-a postat şi online, el denunţă imigranţii numindu-i „invadatori” şi l-a numit pe preşedintele american Donald Trump ca fiind „un simbol al noii identităţi albe şi al unui ţel comun”.
 
Trump a condamnat atacul ca fiind „un masacru oribil”.
 
Majoritatea victimelor erau migranţi sau refugiaţi din ţări precum Pakistan, India, Malaezia, Indonezia, Turcia, Somalia şi Afganistan.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.