Bărbatul care a atacat politicieni conservatori la o bază de baseball la Alexandria, în Virginia, săptămâna trecută, avea asupra sa o listă pe care se aflau şase nume ale unor membri ai Congresului, a anunţat FBI-ul miercuri, adăugând că incidentul nu are legătură cu terorismul şi că atacatorul a acţionat singur, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul care a comis atacul, James Hodgkinson, în vârstă de 66 de ani, din Belleville, în Illinois, a fost împuşcat mortal de poliţişti după ce a deschis focul, au anunţat autorităţile.

Hodgkinson avea o ”problemă cu gestionarea furiei”, a declarat agentul special Tim Slater, care conduce biroul de teren al FBI la Washington. El era prezent pe reţele de socializare ca susţinător al lui Bernie Sanders şi un antirepublican.

Ancheta este în curs, iar poliţia analizează probe de la faţa locului, au anunţat autorităţile.

Slater - care nu a dezvăluit numele de pe listă şi nici partidele din care provin - a precizat că lista nu a furnizat informaţii noi, dar a precizat că Hodgkinson a făcut căutări onlide cu privire la doi dintre ei.

FBI a anunţat într-un comunicat că Hodgkinson a fotografiat Eugene Simpson Stadium Park, scena atacului, la jumătatea lui aprilie.

În această fază a anchetei, FBI nu crede că aceste fotografii au reprezentat o supraveghere a unei eventuale ţinte, însă precizează în comunicat că anchetează în continuare cu privire la activităţile recente ale atacatorului.

Surse în domeniul aplicării legii declarau săptămâna trecută pentru CNN că o listă cu nume - inclusiv de republicani - a fost găsită asupra atacatorului.

Reprezentantul Mo Brooks, al cărui nume se afla pe listă şi care se afla pe teren, nu a fost vizat în atac.

Sursele citate precizau atunci că era neclar dacă era o listă de asasinate.

Niciunul dintre răniţi nu se afla pe listă, preciza o sursă.

Reprezentantul Steve Scalise a fost singurul congresmen rănit în atac.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.