Danezul Espen Andersen Bråthen, în vârstă de 37 de ani, care a mărturtisit că este autorul atacului sângeros cu arcul din Norvegia, soldat cu cinci morţi şi trei răniţi, a fost predat serviciilor de sănătate, ”în urma unei evauări a stării sale”, a anunţat vineri perocurorul însărcinat cu dosarul, alimentând întrebări cu privire la sănătatea mentală a acestuia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”El a fost preluat de către serviciile de sănătate joi seara, în urma unei evaluări a stării sănătăţii sale”, a declarat AFP procurorul Ann Iren Svane Mathiassen.

Înoieli planează cu privire la sănătatea mentală a bărbatului şi, prin urmare, asupra responsabilităţii penale a lui Espen Andersen Bråthen, care a recunoscut că a ucis cinci persoane şi a rănit alte trei miercuri, la Kongsberg (sud-est), unde locuieşte.

Espen Andersen Bråthen a început joi să fie evaluat psihiatric, o evaluare ale cărei concluzii urmează să fie cunoscute peste mai multe luni.

O judecătoare urma să se pronunţe vineri cu privire la plasarea în detenţie provizorie a lui Espen Andersen Bråthen, fără ca acesta să fie prezent la şedinţă.

Autorităţile au cerut ca suspectul să fie plasat în detenţie pe o perioadă de patru săptămâni, dintre care primele două la izolare.

În cazul unei aprobări a acestei cereri, Bråthen nu va fi încarcerat, ci lăsat în responsabilitatea medicilor, a precizat procurorul.

Atacurile poartă marca unui ”act terorist”, potrivit autorităţilor, însă acestea nu exclud nici posibilitatea unor tulburări mentale.

”Nu există nicio îndoială că actul însuşi are aparenţe care ne fac să credem că poate fi un act terorist, însă important acum este ca ancheta să avanseze şi să clarificăm motivaţiile suspectului”, a subliniat joi directorul serviciilor de securitate PST Hans Sverre Sjøvold.

”Este o persoană care a intrat şi ieşit din sistemul de sănătate o anumită vreme”, a subliniat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.