Autorităţile din Statele Unite au arestat peste 1 milion de migranţi la graniţa cu Mexicul în anul fiscal 2021, potrivit datelor preliminare obţinute de Reuters, un număr care scoate în evidenţă dificultăţile întâmpinate de preşedintele Joe Biden în privinţa imigraţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ritmul actual, arestările totale la frontieră pentru anul fiscal curent, care se încheie pe 30 septembrie, ar fi cele mai mari începând din anul 2000, când aproape 1,7 milioane de migranţi au fost reţinuţi de autorităţile SUA.

Biden, un democrat care a preluat funcţia în urmă cu cinci luni, a inversat multe dintre politicile de imigraţie impuse de predecesorul său republican, fostul preşedinte Donald Trump.

Republicanii dau vina pe politicile lui Biden pentru creşterea trecerilor ilegale de frontieră în ultimele luni, dar experţii în migraţie spun că sărăcia, violenţa şi nesiguranţa alimentară sunt factori care determină migranţii să părăsească Guatemala, Honduras şi El Salvador.

Patrula de frontieră americană a făcut 172.000 de arestări de migranţi la graniţa de sud-vest în luna mai, nivel similar cu maximele din ultimii 20 de ani atinse în martie şi aprilie.

Cifre similare sunt aşteptate şi în iunie.

Structura demografică actuală a migranţilor care sosesc la frontieră, dintre care mulţi din America Centrală şi din alte ţări, face ca procesarea lor să dureze mai mult decât a  oamenilor veniţi din Mexic în anul 2000, potrivit unui oficial american al Vamelor şi Protecţiei Frontierelor, care a vorbit cu Reuters în condiţii de anonimat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.