Autorităţile ruse l-au reţinut pe politicianul Evgheni Roizman, cunoscut pentru criticile sale la adresa Kremlinului şi, mai recent, a campaniei militare din Ucraina, potrivit informaţiilor din presa rusă, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Roizman, fost primar al oraşului Ekaterinburg, este anchetat pentru "discreditarea armatei ruse", a informat agenţia de stat rusă Tass, citând serviciile de securitate din Ekaterinburg.

„A fost iniţiat un dosar penal în temeiul articolului 280.3 din Codul Penal al Federaţiei Ruse… Acţiuni de investigaţie sunt în curs”, a declarat o sursă pentru RIA Novosti.

Roizman a fost unul dintre puţinii critici ai Kremlinului care a câştigat postul de primar în urma unei serii de ample demonstraţii de opoziţie, în timp ce preşedintele rus, Vladimir Putin, a făcut campanie pentru o funcţie în 2012.

Autorităţile ruse au trimis în judecată o serie de activişti pentru că au numit conflictul cu Ucraina un război sau au criticat acţiunile Rusiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.