Autorităţile ruse au revizuit marţi după-amiază bilanţul la 16 morţi în urma furtunii violente, care a lovit în urmă cu o zi Moscova. De asemenea, alte 200 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în capitala Rusiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta este cea mai violentă furtună care a lovit în ultimii 19 ani metropola rusă. În 1998, un număr de zece persoane şi-au pierdut viaţa după ce o furtună cu o intensitate asemănătoare s-a abătut asupra Moscovei.

Potrivit autorităţilor ruse, cinci persoane şi-au pierdut viaţa doar în suburbii, în vreme ce celălalte unsprezece decese au fost înregistrate în Moscova.

Moscoviţii s-au plâns pe reţelele sociale că nu au fost avertizaţi de autorităţile locale cu privire la intensitatea furtunii, care a generat rafale puternice şi a doborât arbori în timpul orei de vârf din capitala Rusiei.

Reprezentanţii Ministerului de Urgenţe au susţinut că au transmis un avertisment cu privire la furtună atât pe reţelele sociale, cât şi prin intermediul autorităţilor locale din Moscova.

”Nu ştim dacă un asemenea cataclism natural este predictibil şi poate să fie inclus în prognoză”, a declarat purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dimitri Peskov.

Furtuna violentă a avariat 243 de clădiri şi aproximativ 2.000 de autovehicule, potrivit primarului Sobianin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.