Autorităţile malaeziene au arestat o a doua femeie suspectată pentru asasinarea fratelui vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong Un, a anunţat joi agenţia de presă Bernama, citând un inspector al poliţiei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia a precizat că femeia avea asupra ei un paşaport indonezian. Ea a fost identificată de pe camerele de supraveghere, au precizat forţele de ordine într-un comunicat.

Cealaltă femeie reţinută în legătură cu asasinarea lui Kim Jong Nam urmează să fie adusă joi în faţa judecătorilor din Kuala Lumpur. Femeia, care avea asupra sa documente pe numele Doan Thi Huong, născută în mai 1988, la Nam Dinh, Vietnam, este cea filmată de camerele de supraveghere.

“Poliţia caută câţiva alţii, toţi străini”, a declarat inspectorul general adjunct Nooe Rashid Ibrahim pentru Reuters, la scurt timp după prima arestare.

Între timp, autopsia lui Kim Jong-nam s-a încheiat, deşi nu este clar dacă rezultatele vor fi date publicităţii.

Oficiali de la Ambasada Coreei de Nord au încercat să oprească autopsia, dar fără succes.

Malaezia nu a confirmat oficial că persoana asasinată este Kim Jong Nam, deoarece călătorea sub un alt nume, Kim Chol. Însă Guvernul sud-coreean este convins că e vorba despre fratele vitreg al lui Kim Jong Nam.

Un oficial american şi autorităţile sud-coreene cred că agenţii nord-coreeni sunt responsabili de asasinarea lui Kim Jong Nam. Martorii au relatat că două femei l-au atacat cu ace otrăvite.

Presa nord-coreeană nu a menţionat încă moartea lui Kim Jong Nam. La miezul nopţii de miercuri spre joi, Kim Jong Un a vizitat Kumsusan – Palatul Soareului – pentru a marca ziua de naştere a tatălui său, fostul lider Kom Jong Il, care a murit în 2011.

În 2001, Kim Jong Nam a fost reţinut pe un aeroport japonez pentru că folosea un paşaport fals. Acesta s-a apărat, susţinând că voia să viziteze Disneyland Tokyo, iar ulterior a vizitat inclusiv Hong Kong, Macau şi China.

Anterior, fratele vitreg al dictatorului nord-coreean a supravieţuit în 2011 unei tentative de asasinare în Macau.

Kim Jong Nam nu a fost niciodată interesat să conducă Coreea de Nord şi a fost dezmoştenit de Kim Jong Il din cauza interesului arătat pentru Occident.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.