Autorităţile libaneze au anunţat marţi după-amiază aretarea unui suspect, acuzat că pregătea un atentat sinucigaş în numele jihadiştilor Statului Islamic. De asemenea, suspectul a mărturisit că militanţii l-au antrenat în nordul ţării şi a învăţat pe internet cum să contruiască o centură sinucigaşă, în urma unor conversaţii purtate cu un terorist ISIS din Irak, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O sursă din serviciile de securitate a precizat că suspectul abia a început să pregătească complotul terorist şi era departe de lansarea unui atac sinucigaş în Liban.

Jihadiştii Statului Islamic au lansat anterior mai multe atacuri peste graniţa dintre Liban şi Siria.

În noiembrie 2015, gruparea teroristă a revendicat două atentate sinucigaşe care au lovit simultan un cartier şiit din jumătatea estică a capitalei Beirut.

De asemenea, serviciile de securitate i-au acuzat vara trecută pe jihadişti de organizarea a opt atentate sinucigaşe într-un sat de libanezi creştini. 

Liban a reuşit să scape în mare parte de violenţa şi haosul declanşat de războiul sirian, deşi gruparea libaneză Hezbollah luptă în Siria alături de forţele guvernamentale ale regimului al-Assad.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.