Autorităţile italiene au anunţat că printre cei opt supravieţuitori salvaţi vineri se numără soţia şi fiul lui Giampiero Parete, bărbatul care a dat alarma privind tragedia, relatează Corriere della Sera.Anterior, presa a scris că soţia şi copiii lui Parete ar fi români.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţial, presa a scris că ar putea fi vorba de fiica, nu fiul lui Parete. Deocamdată nu există, însă, informaţii despre fetiţă.

De asemenea, poliţistul Domenico Di Michelangelo, soţia sa Marina şi copilul lor de şase ani au fost scoşi din hotelul distrus.

Supravieţuitorii au fost duşi la spitalele din Pescara şi L’Aquila.

Potrivit presei, supravieţuitorii au reuşit să scape adăpostindu-se într-o debara din zona bucătăriei. Ei au aprins un foc pentru a se încălzi şi ar fi avut acces la câteva alimente. Echipele de salvare i-ar fi localizat datorită fumului.

Pompierii au stabilit primul contact cu supravieţuitorii puţin după ora locală 11 (12 ora România), când echipele de salvare au reuşit să le vorbească.

“Când ne-au văzut erau foarte fericiţi şi nu putea să vorbească. Vedeai în ochii lor că sunt mute de bucurie pentru că ne-au văzut”, a povestit Marco Bini, care a luat parte la operaţiunile de salvare.

“I-am găsit în cămara bucătăriei”, a adăugat el.

“În timp ce noi săpam acest tunel, ei ne auzeau. Speranţa acum este să găsim şi alte persoane în viaţă, chiar dacă nu avem semnale sau nu am auzit zgomote”, a explicat Bini.

Mai exact, salvatorii speră că buzunare de aer similare celui din cămară să se fi format şi în alte zone ale hotelului.

Între timp, presa a publicat înregistrarea discuţiilor dintre salvatorii care i-au identificat pe supravieţuitori şi echipajul unuia dintre elicopterele mobilizate pentru a ajuta la operaţiunile de căutare. Salvatorii le spun piloţilor că au găsit supravieţuitori şi le cer ajutorul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.