Autorităţile germane au percheziţionat joi 15 proprietăţi din patru landuri în legătură cu activităţi ale Hamas, precum şi ale grupului pro-palestinian Samidoun, recent interzise, a anunţat Ministerul german de Interne într-un comunicat în care estimează că în Germania există în jur de 450 de membri ai Hamas.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Percheziţiile au început la ora locală 6.00 (07.00 ora României) şi au ca scop aplicarea interdicţiei impuse recent celor două organizaţii, precum şi desfiinţarea structurilor ilegale ale Hamas, desemnată organizaţie teroristă în ţară, şi ale Samidoun, a precizat ministerul.

"Continuăm acţiunea noastră consecventă împotriva islamiştilor radicali", a declarat ministrul german de interne, Nancy Faeser, într-un comunicat.

"Prin interdicţiile impuse Hamas şi Samidoun în Germania, am trimis un semnal clar că nu vom tolera nicio glorificare sau susţinere a terorii barbare a Hamas împotriva Israelului", a adăugat Faeser.

Potrivit ministerului, în Germania există aproximativ 450 de membri ai Hamas, ale căror activităţi variază de la susţinere şi propagandă la finanţare şi colectarea de donaţii.

Marţi, autorităţile germane percheziţionaseră locuinţele a 17 persoane din landul Bavaria, acuzate că au răspândit discursuri de ură antisemită şi ameninţări online la adresa evreilor. În plus, ministrul german de interne a îndemnat grupurile musulmane din ţară să condamne explicit atacurile mortale comise de Hamas la 7 octombrie şi să îşi exprime solidaritatea cu Israelul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.