Autorităţile franceze au anunţat că au blocat accesul sâmbătă după-amiază pe mai multe străzi din cartierul parizian Les Halles, după ce o alertă falsă cu bombă a dus la lansarea unei operaţiuni antiteroriste masive. Se pare că alerta cu bombă dovedită falsă a vizat biserica Saint Leu Saint Gilles, situată pe rue Saint Denis din primul arondisment parizian, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, a confirmat într-un comunicat că este vorba despre o alertă falsă.

”Circumstanţele din jurul intervenţiei poliţiştilor nu au fost încă determinate”, se arată în comunicat.

Peste o sută de poliţişti francezi, inclusiv unităţi de elită, au participat la masiva operaţiune antiteroristă din zona centrală a Parisului.

Un martor a susţinut că accesul publicului a fost permis în zonă după ce a devenit clar că este vorba despre o falsă ameninţare.

Forţele de securitate au răspuns unui apel telefonic, în care un suspect susţinea că a luat mai mulţi ostatici în interiorul bisericii Saint Leu Saint Gilles.

”În timp ce operaţiunea avea loc, preotul bisericii a ieşit împreună cu mai mulţi credincioşi, iar echipele de intervenţie s-au asigurat că nu este niciun atacator”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet.

Franţa rămâne în alertă maximă de atentate teroriste, după ce liderii ISIS au făcut un apel pentru lansarea de noi atacuri în Hexagon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.