Autorităţile din Myanmar au retras acuzaţiile împotriva a 24 de celebrităţi care erau date în urmărire pentru comentarii antiguvernamentale, potrivit unei legi împotriva incitării, a anunţt marţi televiziunea de stat condusă de armată, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actori, sportivi, influenceri din media socială, medici şi profesori se numărau printre sutele de persoane date în urmărire pentru că s-au opus juntei care a preluat puterea de la lidera aleasă Aung San Suu Kyi, pe 1 februarie.

Televiziunea Myawaddy a anunţat că acuzaţiile împotriva celor 24 de persoane au fost retrase pentru că implicarea lor ”a fost determinată de factori externi”.

De la preluaea conducerii ţării, junta a avut dificultăţi să guverneze din cauza protestelor zilnice, a grevelor care au paralizat companiile de stat şi private şi a creşterii insurgenţelor locale.

Reuters nu a putut contacte vreuna dintre celebrităţile respective, pentru comentarii.

Aproape 2000 de oameni sunt daţi în urmărire în baza unor mandate de arestare, de la efectuarea puciului, potrivit Asociaţiei de Asistenţă a Prizonierilor Politici. În prezent, peste 5.200 de persoane sunt reţinute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.