Autorităţile din Belarus au arestat, duminică, aproximativ 100 de protestatari participanţi la marşul săptămânal de la Minsk, a afirmat un reprezentant al Ministerului de Interne, într-un comunicat, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Belarus, o ţară cu 9,5 milioane de locuitori, pe care Rusia o consideră ca fiind un  buffer de securitate în raport cu NATO, au loc proteste de la alegerile prezidenţiale din 9 august, câştigate, prin fraudă, potrivit opoziţiei, de Alexandr Lukaşenko.

În loc să formeze un singur marş de amploare, cum s-a întâmplat în primele luni, demonstranţii au adoptat în ultimul timp o altă tactică, participând la marşuri multiple, de amploare mai mică.

De la începutul protestelor, în luna august, peste 30.000 de oameni au fost reţinuţi în Belarus, potrivit liderilor opoziţiei.

Între persoanele reţinute duminică se află şi două jurnaliste, potrivit Asociaţiei Jurnaliştilor din Belarus.

Lukaşenko se află la putere de 26 de ani. Uniunea Europeană a impus interdicţii de călătorie şi îngheţarea activelor pentru aproape 50 de oficiali belaruşi, în semn de protest faţă de alegerile considerate trucate de către Occident şi faţă de măsurile luate de Lukaşenko împotriva protestatarilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.