Moscova a inclus 54 de cetăţeni britanici pe lista celor care au interdicţie de a intra pe teritoriul Rusiei, a transmis Ministerul rus de Externe, conform TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lista o include acum Lucy Frazer, secretarul de stat al Regatului Unit pentru domeniile digital, cultură, mass-media şi sport, despre care regimul de la Moscova afirmă că ”promovează izolarea internaţională a Rusiei în domeniul sportului”. Alţi cetăţeni britanici de pe listă includ jurnalişti de la BBC, ai Guardian Media Group, Daily Telegraph, precum şi pe Karim Khan, procuror la Curtea Penală Internaţională (ICC), implicat în emiterea unui mandat de arestare pentru conducerea rusă.

„Ca răspuns la implementarea agresivă de către Londra a politicii ostile anti-ruse care implică utilizarea activă a unui mecanism de sancţiuni unilaterale în ceea ce priveşte cetăţenii noştri şi operatorii economici interni, a fost luată decizia de a extinde lista de interdicţii privind accesul în Rusia prin includerea reprezentanţilor cercurilor politice din Marii Britanie.structurilor de putere, comunităţii juridice profesionale şi corpului de presă (în total 54 de persoane)”, se arată în comunicatul ministerului.

Ministerul rus de Externe afirmă că, „în condiţiile sprijinului neîncetat al Londrei pentru regimul neo-nazist de la Kiev”, lista include şi conducerea Prevail Partners, o companie privată britanică militară şi de informaţii.

„Conform datelor existente, reprezentanţii acestei companii au vizitat în repetate rânduri Kievul pentru a coordona antrenamentul grupurilor de sabotaj şi recunoaştere pentru desfăşurarea lor ulterioară în zona de conflict”, a menţionat MAE rus.

Ministerul a subliniat că măsurile de extindere a listei celor vizaţi de interdicţii ca răspuns la acţiunile guvernului britanic vor continua.

Russia a impus deja interdicţii unui număr de jurnalişti britanici, specialişti din domeniul apărării, precum şi pentru numeroşi membri ai Parlamentului.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.