Autorităţile britanice l-au pus sub inculpare joi după-amiază pe Mohiussunnath Choudhury (26 de ani), după ce acesta a atacat în urmă cu aproape o săptămână mai mulţi poliţişti staţionaţi în apropiere de reşedinţa familiei regale din Londra, Buckingam Palace. Trei poliţişti au fost răniţi uşor în urma incidentului de natură teroristă din Marea Britanie, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Choudhury este originar din localitatea Luton şi este acuzat pentru ”implicare în acţiuni pregătitoare pentru a-şi exercita intenţia de a comite un act sau mai multe acte de terorism”, potrivit legii terorismului din 2006.

Acesta urmează să se prezinte în cursul zilei de azi în faţa magistraţilor din Tribunalul Westminster.

Atacatorul este acuzat că a atacat mai mulţi poliţişti neînarmaţi cu o sabie de 1,2 metri lungime, dar a fost ”neutralizat” cu gaz incapacitant de către autorităţile din Londra.

De asemenea, un al doilea suspect a fost arestat duminică în acest caz, fiind eliberat trei zile mai târziu, după ce autorităţile nu l-au putut acuza de implicare în incidentul terorist din apropiere de Buckingam Palace.

Niciun membru al familiei regale nu era în palat în momentul atacului asupra poliţiştilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.