Autorităţile britanice au arestat marţi dimineaţă patru presupuşi membri ai grupării neonaziste Acţiunea Naţională, care sunt suspectaţi că pregăteau acţiuni teroriste în Marea Britanie, relatează The Telegraph.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre cei patru suspecţi se numără un tânăr de 22 de ani din Birmingham, un bărbat în vârstă de 32 de ani din Powys, un individ de 24 de ani din Ipswich şi, respectiv, o altă persoană de 24 de ani din Northampton.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei din West Midlands, cei patru suspecţi ”au fost arestaţi sub suspiciunea că erau implicaţi în autorizarea, pregătirea şi instigarea la acţiuni teroriste sub secţiunea 41 a legii terorismului din 2000; şi anume că sunt membri ai unui organizaţii interzise”, fiind vorba de Acţiunea Naţională.

Cei patru bărbaţi sunt deţinuţi într-o staţie de poliţie din regiunea West Midlands.

De asemenea, operaţiunea a fost lansată de unităţile antiteroriste în colaborare cu forţele poliţieneşti din West Midlands, Ţara Galilor şi East Midlands.

Au avut loc percheziţii la mai multe adrese, în legătură cu arestarea celor patru presupuşi membri ai Acţiunii Naţionale.

Această grupare neonazistă a fost scoasă în afara legii în decembrie 2016, dar jurnaliştii britanici au descoperit în primăvară că membri continuă să se întâlnească în secret.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.