Autorităţile australiene au ucis un atacator înarmat, în urma unei luări de ostatici şi a unui schimb de focuri la un complex de apartamente dintr-o suburbie a metropolei Melbourne. De asemenea, trei poliţişti au fost răniţi în incident şi anchetatorii iau în considerare pentru moment un posibil motiv terorist, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În acest moment nu am confirmat un unghi pentru această anchetă, dar ofiţerii antiterorism sunt implicaţi... vom fi aici pentru ceva timp”, a declarat comisarul adjunct al poliţiei din Victoria, Andrew Crisp.

Potrivit primelor informaţii, autorităţile australiene au intervenit după ce vecinii au auzit mai multe zgomote puternice şi chiar explozii în complexul de apartamente, deşi nu s-a confirmat că a existat o explozie.

Poliţiştii au descoperit un bărbat împuşcat mortal la intrarea în complexul de apartamente din Melbourne

De asemenea, un atacator înarmat ţinea ostatică o femeie într-un apartament. După două ore de negocieri, trei ofiţeri de poliţie au reuşit să-l ucidă pe atacator, fiind răniţi la rândul lor în schimbul de focuri din suburbia Brighton.

Autorităţile au oprit circulaţia autovehiculelor şi au ridicat bariere în jurul complexului de apartamente unde a avut loc incidentul violent.

Femeia implicată în incident a scăpat nevătămată.

Jurnaliştii Daily Mail au relatat că atacatorul înarmat a sunat într-o redacţie locală şi a susţinut că acţionează în numele jihadiştilor Statului Islamic, dar şi a grupării al-Qaeda.

Anchetatorii australieni nu au putut să confirme că incidentul armat are vreo legătură cu o grupare teroristă, fie ea ISIS sau al-Qaeda.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.