Autorităţile belgiene anunţă că militari au ”neutralizat” o persoană în Gara Centrală de la Bruxelles, iar presa scrie că înăuntru s-a auzit o explozie, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul belgian de criză, care monitorizează ameninţarea la adresa securităţii ţării, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter că ”militari au neutralizat o persoană” la Gara Centrală marţi.

O purtătoare de cuvânt a Procuraturii din Bruxelles, Ine Van Wymersch, a declarat pentru VRT că o explozie ”mică” a avut loc în gară, una dintre cele mai aglomerate din ţară, însă pagubele sunt limitate.

Van Wymersch a adăugat că autorităţile s-au mobilizat la faţa locului rapid şi că o persoană a fost împuşcată.

Ea a adăugat că potrivit primelor informaţii pare că nu a fost rănită vreo persoană.

Imagini postate pe reţele de socializare surprind un mic incendiu în gară, care a fost evacuată, la fel ca principala piaţă din Bruxelles.

Presa belgiană scrie că o explozie a fost auzită în gară, ceea ce condus la evacuarea clădirii şi a pieţei.

Un purtător de cuvânt al pompierilor, Pierre Meys, a declarat, citat de postul RTL, că ”un fel de explozie” a avut loc în gară marţi.

Meys nu a fost în măsură să spună ce a cauzat explozia.

El a putut să confirme însă că pompieri se aflau la faţa locului.

Poliţia din Bruxelles a anunţat pe Twitter că a avut loc ”un incident cu un bărbat la gară. Situaţia este sub control”.

Ea a cerut publicului să urmeze instrucţiunile forţelor de ordine.

Grand Place, un loc turistic major în Bruxelles, a fost evacuată, la fel ca gara, situată la aproximativ 200 de metri depărtare.

Nivelul alertei este ridicat în Belgia, în urma dublului atentat sinucigaş de pe aeroportul şi în metroul din Bruxelles, în martie 2016, soldat cu 32 de morţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.