Autorităţile americane au declarat sâmbătă după-amiază o stare de urgenţă în localitatea Charlottesville, înainte de un marş al extremei-drepte, care militează pentru supremaţia albilor în Statele Unite, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest sens, starea de urgenţă le va permite autorităţilor locale să solicite resurse suplimentare şi întăriri în Charlottesville, Virginia.

Tensiunile sunt extrem de ridicate, iar sute de persoane sunt aşteptate să participe la marşul ”Uniţi Dreapta”, organizat ca formă de protest după anunţarea planurilor de eliminare a statuii unui general al Confederaţiei, considerat un erou de război în statele din jumătatea sudică a SUA.

De asemenea, mai multe contraproteste vor avea loc pe străzile din Charlottesville.

Vineri, extremiştii au mărşăluit cu torţe prin campusul Universităţii Virginia şi au scandat ”vieţile albilor contează” într-un marş condamnat drept o ”paradă a urii” de către primarul din Charlottesville.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.