Autoritatea Palestiniană (AP) este pregătită să-şi asume responsabilităţile în Fâşia Gaza, în cadrul unei soluţii politice globale cu privire la Cisiordania ocupată, Ierusalimul de Est şi Fâşia Gaza, anunţă vineri preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficiali americani vor ca Autoritatea Palestiniană, la putere în Cisiordania ocupată, să guverneze Fâşia Gaza după războiul dintre Israel şi Hamas.

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a preluat puterea de la AP în urma unor alegeri în 2007.

Oficiali palestinieni de rang înalt, inclusiv Mahmoud Abbas, condiţionează revenirea PA în Fâşia Gaza de o soluţie politică care să pună capăt ocupaţiei israeliene în Cisiordania, cucerită în Războiul din 1967.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu declara că, după război, ”ceea ce trebuie să vedem este o (Fâşie) Gaza demilitarizată, deradicalizată şi reconstruită”.

Premierul palestinian Mohammad Shtayyeh declara săptămâna aceasta postului american PBS că AP nu se va întoarce în Fâşia Gaza ”călare pe un tanc istraelian”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.