Austria limitează - începând de vineri - adunările la maximum şase persoane în spaţiile închise şi la maximum 12 persoane afară, cu scopul de a controla răspândirea coronavirusului, a anunţat luni cancelarul Sebastian Kurz, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bilanţul zilnic al contaminărilor cu noul coronavirus este mai mare decât în timpul primului val, în martie, însă Austria ia măsuri diferite de această dată.

Guvernul conservator vrea să evite o carantină generală, ca în martie, de frica impactului asupra economiei şi a ostilităţii populaţiei.

”Suntem deplin conştienţi că aceste măsuri sunt nepopulare, dar, din nefericire, ele sunt necesare”, a declaart Kurz într-o conferiţă de presă.

Cancelarul a subliniat că numărul contaminărilor cu covid-19 se dublează la trei săptămâni.

Magazinele, restaurantele, barurile şi teatrele rămân deschise.

În nouă landuri austreiece, barurile sunt obligate să închidă seara la ora locală 22.00. Această măsură vizează trei dintre landurile cele mai dependente de turism iarna, cu scopul  de a opri răspândirea covid-19 înainte de începerea sezonului de schi.

Aceste noi măsuri urmează să intre în vigoare începând de vineri.

În ceea ce priveşte evenimentele, urmează să fie implementate măsuri adaptate - maximum 1.500 de persoane afară şi 1.000 în locuri închise.

Dintre adunările private, numai funeraliile urmează să fie reglementate.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.