Austria urmează să se alăture Corpului European de Reacţie Rapidă - mai cunoscut sub numele de Eurocorps - şi să devină astfel cea de a şasea ”naţiune asociată” acestei organizaţii, anunţă marţi împreună Ambasada Austriei în Franţa şi Ambasada Franţei în Austria, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eurocorps, creată în 1992, este un corp de armată unic în felul său, din care fac parte aproximativ 1.000 de militari din cinci state membre, ”naţiuni-cadru” - Franţa, Germania, Spania, Belgia şi Luxemburg - şi mai multe naţiuni asociate - Grecia, Turcia, Italia, România, Polonia, iar acum Austria.

Acest corp, a cărei misiune este de a efectua şi coordona operaţuni multinaţionale de mare amploare, poate comanda până la 60.000 de militari din cadrul forţelor terestre.

Eurocorps are sediul la Strasbourg, unde un ofiţer superior austriac urmează să fie transferat până la sfârşitul verii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.