Oficiali ai guvernelor din Australia şi Olanda s-au întâlnit cu omologii lor din Rusia pentru a discuta privind cine este responsabil de doborârea din 2014 a zborului Malaysian Airlines 17, a informat Stef Blok, ministrul de Externe olandez, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Toate cele 298 de persoane aflate la bord au fost ucise după ce aeronava, aflată în drum spre Kuala Lumpur, de la Amsterdam, a fost doborâtă deasupra teritoriilor controlate de separatiştii pro-Rusia din estul Ucrainei. Două treimi dintre pasageri erau cetăţeni olandezi.

„Prima întâlnire a avut loc recent”, a afirmat Blok.

„Nu putem discuta despre conţinutul procesului pentru că este esenţială confidenţialitatea dar pot să vă spun că rămânem dedicaţi spre a ajunge la adevăr, dreptate şi responsabilitate”, a precizat el.

În mai 2018, cele două guverne au informat că vor considera Rusia responsabilă după ce investigatorii au aflat că sistemul de rachete de tip „Buk” folosit pentru a doborî avionul a fost fabricat în oraşul rus Kursk.

La acea vreme, preşedintele rus Vladimir Putin a răspuns precizând că avionul nu a fost doborât de o rachetă a Rusiei.

Australia a informat că va cere daune financiare pentru familiile celor 38 de cetăţeni decedaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.