Autorităţile australiene au raportat sâmbătă o nouă scădere a numărului de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul cazurilor confirmate a crescut cu 198 în 24 de ore. Sâmbătă după-amiază, Australia înregistra un total de 5.548 de bolnavi de Covid-19, potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii.

Bilanţul deceselor cauzate de boala respiratorie a ajuns la 30.

Rata de noi cazuri este în Australia de aproximativ 5%, faţă de creşterile de 25-30% înregistrate în urmă cu două săptămâni.

Autorităţile au subliniat că este încă prea devreme să declare că au învins boala.

„Trebuie să fie foarte vigilenţi acum. Chiar nu trebuie să ne gândim că am trecut de asta complet, pentru că sigur nu am făcut-o”, a spus Paul Kelly, adjunctul ministrului Sănătăţii.

Sâmbătă, în portul Sydney, a avut loc cea mai mare operaţiune maritimă pe timp de pace din Australia. Au fost realimentate cu combustibil vase de croazieră, pentru ca acestea să părăsească apele australiene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.