Un ofiţer de poliţie australian a fost acuzat, miercuri, de omor prin imprudenţă, după ce ar fi electrocutat o străbunică în vârstă de 95 de ani, care a murit ulterior la spital, transmite AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clare Nowland, bolnavă de demenţă, a murit în luna mai a acestui an, în urma unei confruntări cu Poliţia într-un azil de bătrâni, care i-a şocat pe australieni şi a ţinut prima pagină a ziarelor internaţionale.

Ea ar fi fost împuşcată cu un pistol electric cu electroşocuri în timp ce se apropia încet de poliţist cu ajutorul cadrului său de mers.

Poliţia a declarat că aceasta flutura un cuţit de friptură într-una dintre mâini.

Poliţistul, în vârstă de 33 de ani, care a fost chemat la azil după ce Nowland a devenit agitată la primele ore ale dimineţii, ar fi avertizat-o să se oprească înainte de a spune "nah, la naiba" şi de a trage cu pistolul cu electroşocuri.

Nowland ar fi cântărit 43 de kilograme la momentul respectiv, iar Poliţia avea să o descrie ulterior ca fiind "fragilă".

Poliţia îl acuzase anterior pe ofiţer de diferite capete de acuzare de agresiune, dar a adăugat miercuri acuzaţia mai gravă de omor prin imprudenţă, după ce a vorbit cu procurorii.

Ofiţerii fuseseră chemaţi la azilul de bătrâni Yallambee Lodge din sudul statului New South Wales de către personalul care le-a spus că o femeie era "înarmată cu un cuţit".

Nowland - care avea 24 de nepoţi şi 31 de strănepoţi - şi-a fracturat craniul după ce a căzut la pământ, murind la spital o săptămână mai târziu.

În urma scandalului, au fost lansate îndemnuri la deschiderea unei anchete parlamentare în New South Wales şi la difuzarea imaginilor filmate de camera de corp a poliţistului incriminat.

Faptul că Clare Nowland a fost ţinta unei intervenţii cu taserul ”a provocat indignarea populaţiei statului, care arată cât de disperată nevoie avem de o reformă a poliţiei”, sublinia atunci deputata ecologistă locală Sue Higginson.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.