Australia a adoptat joi prima lege din lume care obligă giganţii tehnologici să plătească pentru ştirile preluate pe platforme, după ce guvernul a ajuns la un acord cu marile companii, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Săptămâna trecută, Facebook a blocat accesul utilizatorilor australieni la ştiri pe platforma sa, ca răspuns la acest proiect de lege care prevede că giganţii tehnologici trebuie să plătească pentru conţinutul informativ. Luni noapte, compania a anunţat că revine asupra deciziei, după o serie de negocieri cu guvernul australian.

Legea a trecut acum cu noi amendamente care permit o perioadă de mediere de două luni pentru platforme şi publisheri pentru a încheia acorduri înainte de a fi forţaţi să apeleze la arbitraj.

Facebook şi Google şi-au luat angajamentul de a plăti sume mari unor publisheri australieni în afara acestui cod legislativ. Asta este văzut ca un compromis la care au ajuns giganţii tehnologici.

Adoptarea acestei legi în Australia poate reprezenta un exemplu pentru alte ţări care ar putea obţine bani pentru ştiri din partea platformelor online.

Legea a fost votată joi în Camera Reprezentanţilor, după ce a trecut de Senat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.