Australia a relaxat luni restricţiile la frontierele sale internaţionale, permiţând unora dintre persoanele vaccinate să călătorească liber şi multor familii să se reunească pentru prima dată din martie anul trecut, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După 18 luni în care a impus la frontiere unele dintre cele mai stricte reguli legate de noul coronavirus din lume, care interziceau cetăţenilor să se întoarcă sau să iasă din ţară, cu excepţia acordării unor excepţii, aproximativ 14 milioane de australieni din statele Victoria, New South Wales şi Canberra sunt acum liberi să călătorească.

Peste 80% dintre persoanele de cel puţin 16 ani din cele două state şi regiunea capitalei sunt complet vaccinate, aceasta fiind o condiţie pentru reluarea călătoriilor internaţionale.

Australienii şi rezidenţii permanenţi care trăiesc în străinătate se pot întoarce, de asemenea, datele Ministerului de Externe arătând că aproximativ 47.000 de persoane speră să facă acest lucru.

Majoritatea turiştilor, chiar şi cei vaccinaţi, trebuie să mai aştepte, deşi turiştii vaccinaţi din Noua Zeelandă vor avea voie să intre în ţară începând de luni.

Un zbor al operatorului aerian Qantas din Los Angeles urma să aterizeze la Sydney luni  la ora 6 dimineaţa, conform programului aeroportului din Sydney, iar pasagerii australienii vaccinaţi vor putea să coboare din avion fără să intre în carantină, pentru prima oară în ultimele luni de zile.

Călătorii nevaccinaţi vor fi supuşi în continuare carantinei şi toţi călătorii vor avea nevoie de dovada unui test pentru Covid-19 negativ înainte de îmbarcare.

Australia şi-a închis graniţele la începutul pandemiei şi a permis doar unui număr limitat de cetăţeni şi rezidenţi permanenţi să se întoarcă din străinătate, pe baza unor excepţii, şi a unei perioade obligatorii de carantină de 14 zile, într-un hotel pe cheltuiala lor.

Dar, pe măsură ce autorităţile au schimbat strategia de gestionare a pandemiei de Covid-19 către convieţuirea cu virusul prin vaccinări extinse, graniţele se redeschid treptat.

În timp ce epidemia cu varianta Delta a coronavirusului a determinat autorităţile să ţină oraşele Sydney şi Melbourne în carantină luni de zile, până de curând, numărul cazurilor de Covid-19 din Australia este mult mai mic decât în multe alte ţări comparabile, cu puţin peste 170.500 de infecţii şi 1.735 de decese.

Peste 77% dintre australienii eligibili sunt acum vaccinaţi complet şi mai mult de 88% au primit prima doză.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.