Un ofiţer de poliţie rănit de susţinătorii lui Donald Trump care încercau să îi anuleze înfrângerea în alegeri şi un cineast care a înregistrat unii lideri ai revoltei de la Capitoliul SUA vor fi printre primii martori atunci când vor începe, joi, audierile privind asaltul, au declarat organizatorii, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia specială a Camerei Reprezentanţilor din SUA, condusă de democraţi, va încerca să anuleze eforturile republicanilor de a minimiza sau nega violenţele din 6 ianuarie 2021, cu cinci luni înainte de alegerile de la mijlocul mandatului din 8 noiembrie, care vor determina ce partid va controla Congresul pentru următorii doi ani. 

Prima audiere publică a comisiei va începe joi, la ora 20.00 ET, o oră de maximă audienţă menită să capteze atenţia cât mai multor americani, care va fi difuzată în direct pe marile reţele, inclusiv NBC, ABC şi CBS. 

Ofiţerul de la Capitoliul american Caroline Edwards, care a suferit un traumatism cranio-cerebral care a împiedicat-o până în prezent să revină la îndatoririle sale anterioare, şi Nick Quested, un cineast care a surprins imagini ale grupului de extremă dreapta Proud Boys şi a documentat evenimentele din acea dimineaţă, urmează să apară. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.