Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească Slovenia că, începând cu 2 decembrie 2020, Agenţia locală pentru Mediu a emis o atenţionare privind căderi masive de zăpadă, care, în unele locuri, va depăşi zece centimetri, fapt care a determinat autorităţile slovene să reducă circulaţia auto pe principalele artere ale infrastructurii rutiere sau chiar să închidă porţiuni de autostradă, ca urmare a unor accidente provocate de acumulările de zăpadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Segmente din autostrăzile A1 şi A2 (porţiunile dintre Senožece şi Nanos în direcţia Koper, respectiv dintre Lesce şi Radovlijca către Austria) au fost închise ca urmare a unor accidente rutiere în care au fost implicate transporturi cargo. De asemenea, alte porţiuni de drumuri naţionale (ex. nord-vestul regiunii Gorenjska) au fost închise din acelaşi motiv. Punctele de frontieră Fernetiči (Italia) şi Starod and Jelšane (Croaţia) au fost închise pentru transporturile cargo de peste 7,5 tone. De asemenea, circulaţia pe porţiunea de autostradă dintre Ajdovščina şi punctul de intersecţie Nanos a fost restricţionată”, a transmis MAE, joi, printr-un comunicat de presă. 
 
Totodată, atenţionarea vizează şi zonele vestice ale ţării, unde există riscul producerii de inundaţii, ca urmare a ploilor puternice.
 
Ministerul Afacerilor Externe menţionează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ljubljana: +38615057335, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. 
 
De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Ljubljana +386 40980068.
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.