Ministrul israelian al Apărării, Avigdor Lieberman, a declarat miercuri că se îndoieşte că atentatul devastator de la Manchester va avea vreun impact major asupra tacticilor de contraterorism, din cauza stilului „corect politic” al continentului, relatează Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lieberman a spus că, de regulă, atentatele din Europa duc la multe discuţii, dar puţine acţiuni. Potrivit lui, problema este extremismul din rândul tinerilor musulmani care nu sunt integraţi în societate.

Potrivit lui, nimic nu se va schimba până când aceştia nu vor fi dispuşi să adopte „valorile europene, universale”.

Cel puţin 22 de oameni au fost ucişi în atentatul de luni seară, de la un concert Arian Grande. Autorul atacului, Salman Abedi, era un britanic de origine libiană.

Liberman a precizat că Israelul şi Marea Britanie se bucură de o cooperare strânsă în domeniul serviciilor de informaţii, iar Israelul şi-a oferit asistenţa după atac. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.