Ninsorile abundente şi temperaturile scăzute au făcut luni ca şcolile şi magazinele din capitala Greciei să rămână închise, multe servicii publice şi companii trecând la telemuncă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Circulaţia a fost oprită pe unele drumuri centrale şi pe un drum naţional care leagă Atena de centrul Greciei, în timp ce furtuna Barbara îşi face simţită prezenţa în ţară, în special în capitală.

Unele staţii de metrou din apropierea aeroportului internaţional al oraşului au fost, de asemenea, închise, iar rutele de tren spre oraşul Salonic din nordul ţării au fost suspendate.

Autorităţile au îndemnat populaţia să evite călătoriile neesenţiale.

Echipajele de salvare ale pompierilor au evacuat patru persoane a căror maşină a rămas blocată în zăpadă în suburbia Aspropyrgos din Atena, potrivit televiziunii de stat ERT.

Valul de frig ar urma să dureze până marţi, afectând treptat regiunile estice şi sudice, inclusiv insula Creta.

Ninsorile abundente sunt rare în capitala Greciei, dar ţara se confruntă cu vreme extremă pentru a treia iarnă la rând. Până la ninsoarea de luni, iarna în Grecia a fost neobişnuit de blândă până acum în acest an.

În urmă cu un an, mii de oameni au fost evacuaţi de pe principala şosea de centură a capitalei, unii dintre ei abandonându-şi maşinile şi adăpostindu-se în aeroportul oraşului, alţii rămânând blocaţi în ger timp de ore întregi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.