Hackeri din mişcarea Anonymous care protestează faţă de politica Guvernului spaniol în Catalonia au revendicat atacuri vizând site-uri ale mai multor instituţii spaniole, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Site-urile Ministerului Economiei, Partidului Socialist al şefului Guvernului Pedro Sanchez, Consiliului puterii judiciare şi gestionarului reţelei electrice spaniole REE nu puteau să fie accesate luni după-amiaza, a constat AFP.

Site-urile Poliţiei Naţionale spaniole, Ministerului de Externe şi Curţii Constituţionale au fost de asemenea atacate, potrivit unor mesaje postate pe conturi de Twitter ale mişcării Anonymous, un grup de hackeri activişti.

”Hei, Spania, vedem că faceţi în continuare rău poporului catalan. Asta nu este o glumă. Îi vom face rău Guvernului tău!”, se arăta într-un comunicat postat pe conturi ale Anonymous.

Grupul de hackeri activişti specializaţi în atacuri informatice a atacat de asemenea site-ul Curţii Constituţionale spaniole în octombrie 2017, în plină criză politică între fostul Guvern conservator şi lideri separatişti din Catalonia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.