Forţele americane din Irak şi Siria s-au confruntat cu două atacuri separate cu rachete şi drone explozive în mai puţin de 24 de ore, au declarat luni surse de securitate irakiene şi oficiali americani pentru Reuters, în primele incidente de acest fel raportate după o pauză de aproape trei luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Două drone au fost doborâte în apropiere de baza aeriană Ain al-Asad, care găzduieşte trupe americane în provincia irakiană vestică Anbar, din lipsă de precauţie, a declarat un oficial american. acest lucru a urmat după ce duminică au fost trase cinci rachete din nordul Irakului spre forţele americane la o bază din Rumalyn, în nord-estul îndepărtat al Siriei, potrivit oficialilor americani şi irakieni.

Nu au fost raportate victime sau pagube semnificative în urma atacurilor. Un oficial american din domeniul apărării, care a vorbit sub protecţia anonimatului, a declarat că atacul cu rachete de duminică a vizat trupele americane, în ceea ce pare a fi primul atac împotriva trupelor americane din Irak şi Siria din 4 februarie.

Sâmbătă, o explozie masivă la o bază militară din Irak a ucis un membru al unei forţe de securitate irakiene care include grupuri susţinute de Iran. Comandantul forţei a declarat că a fost vorba de un atac, în timp ce armata a declarat că investighează şi că nu au existat avioane de război pe cer în acel moment. Armata americană a negat implicarea.

Atacurile aproape zilnice cu rachete şi drone asupra forţelor americane au început la mijlocul lunii octombrie. Un grup de grupări armate musulmane şiite susţinute de Iran, cunoscut sub numele de Rezistenţa Islamică din Irak, a revendicat responsabilitatea, citând sprijinul SUA pentru războiul Israelului din Gaza.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.