Toţi oamenii care au fost luaţi ostatici, vineri, într-un supermarket din localitatea Trèbes din sudul Franţei au fost eliberaţi după aproximativ patru ore, conform declaraţiilor primarului din Trebes. Atacatorul - care a ucis cel pu'in două persoane - a fost omorât de către forţele de ordine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ostaticii au fost eliberaţi în urma unei acţiuni a forţelor de ordine, iar, conform BBC, atacatorul a fost împuşcat de către poliţie. Informaţia a fost confirmată oficial de către autorităţi

Bărbatul a deschis focul în supermarket în jurul orei locale 11:00 (12:00 ora României). El s-a revendicat de la gruparea Stat Islamic, iar incidentul este tratat drept un atac terorist de către autorităţile franceze.

"Toate dovezile de până acum sugerează un atac terorist”, a spus prim-ministrul Edouard Philippe.

Emmanuel Macron a declarat în cadrul unei conferinţe de presă ţinute împreună cu Angela Merkel la Bruxelles că luarea de ostatici pare să fie un atac terorist. El a adăugat că se va întoarce la Paris în câteva ore pentru a coordona viitoarele acţiuni ale Guvernului.

În urma atacului, cel puţin două persoane au murit, iar alte trei au fost rănite conform unui bilanţ oficial provizoriu al Ministerului de Interne.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.