Poliţia turcă a arestat luni opt persoane în legătură cu atacul armat din clubul de noapte de la Istanbul, potrivit agenţiei turce de stat, citată de Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele opt persoane au fost plasate în arest preventiv de către echipe din cadrul forţelor antitero din Istanbul şi erau interogate la sediul central al Poliţiei din Istanbul, potrivit agenţiei proguvernamentale Anadolu.

Atacatorul, care a reuşit să scape după masacru, nu se află printre cele opt persoane.

Gruparea Statul islamic a revendicat responsabilitatea atacului, soldat cu 39 de morţi, cei mai mulţi dintre ei străini.

Ministerul turc de Interne a anunţat luni că zeci de persoane au fost arestate în ultima săptămână din cauza unor presupuse legături cu gruparea Statul Islamic.

Într-un comunicat de presă, ministerul a anunţat luni că 147 de persoane au fost reţinute după ce autorităţile au stabilit că aceste persoane ”se aflau în contact cu organizaţia teroristă Daesh (acronomul arab al Statului Islamic)”.

Dintre aceste persoane, 25 au fost plasate în arest preventiv.

Treizeci şi opt dintre cele 39 de victime din atacul comis de Anul Nou în clubul de noapte de la Istanbul au fost identificate, potrivit Anadolu.

Oficiali neidentificaţi de la Ministerul Justiţiei au declarat pentru agenţia proguvernamentală că 11 dintre persoanele ucise în atac sunt cetăţeni turci, iar una avea dublă cetăţenie turcă şi belgiană.

Potrivit agenţiei, şapte victime sunt din Arabia Saudită, câte trei din Liban şi Irak, câte două din Tunisia, India, Maroc şi Iordania şi câte una din Kuwait, Canada, Israel, Siria şi Rusia.

Alte 69 de persoane au fost rănite în atac.

Potrivit Anadolu, o victimă a rămas neidentificată.

Rude ale victimelor şi membri ai personalului unor ambasade au fost văzuţi intrând la o morgă din Istanbul pentru a cere corpurile.

Autorităţile turce nu au dezvăluit numele victimelor.

Gruparea Statul Islamic a revendicat luni atacul armat de la Istanbul.

Potrivit agenţiei Aamaq, afiliată grupării, atacul de Anul Nou a fost comis de un ”soldat eroic al califatului, care a atacat cel mai faimos club de noapte în care creştinii îşi sărbătoresc sărbătoarea lor păgână”.

Bărbatul a deschis focul cu o puşcă automată, ”pentru a răzbuna religia lui Allah şi ca răspuns la ordinele” liderului Statului Islamic Abu Bakr al-Baghdadi.

Gruparea jihadistă acuză Turcia că este ”servitoarea crucii”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.