Un bărbat care a deschis focul într-o pizzerie, la Wasington, din cauza unei teorii a conspiraţiei online, a fost condamnat la patru ani de închisoare, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Edgar Maddison Welch, în vârstă de 28 de ani, s-a năpustit în Comet Ping Pong pe 4 decembrie 2016 înarmat cu o puşcă şi un pistol.

El a venit cu maşina din North Carolina, în urma unor informaţii false potrivit cărora restaurantul era centrul unei reţele care exploata sexual copii ce avea legături cu cercul de apropiaţi ai lui Hillary Clinton.

Nimeni nu a fost rănit în ceea ce procurorii au prezentat drept o ”invazie armată”.

Welch a tras cu puşca de asalt într-ul dulap încuiat, crezând că înăuntru erau ţinuţi copii abuzaţi.

Susţinători ai teoriei conspiraţiei au pus în circulaţie un zvon potrivit căruia e-mailuri furate de hackeri directorului de campanie al fostei candidate democrate la preşedinţie ar fi conţinut indicii despre o reţea pedofilă.

James Alefantis, proprietarul restaurantului, a depus mărturie la tribunal.

”Teroarea fizică” provocată de Welch i-a afectat pe termen lung pe cei pe care-i iubeşte, a spus el.

El şi-a exprimat speranţa ca ”într-o bună zi, într-o perioadă mai onestă, ne vom aminti această zi ca pe o aberaţie”, în care ”minciuni au fost considerate reale, iar ţesătura noastră socială s-a destrămat”, potrivit The Washington Post (WP).

Welch, care are două fiice, a pledat vinovat, în martie, de agresiune şi infracţiuni cu privire la regimul armelor de foc.

Într-o scrisoare adresată judecătorului districtual Ketanji Jackson, Welch şi-a cerut scuze pentru că a ”pus în pericol securitatea” clienţilor pizzeriei

”N-am avut niciodată intenţia să fac rău sau să sperii oameni nevinovaţi, dar îmi dau seama acum cât de stupidă şi de nesăbuită a fost decizia mea”, scria el.

Procurorii au argumentat în favoarea unei pedepse dure, în vederea ”descurajării altor oameni să întreprindă acţiuni justţiare doar în baza fluxului lor de pe YouTube”.

”În afară de Pizzagate, Internetul este plin de teorii ale conspiraţiei sălbatice prin care oameni îndeamnă membri ai publicului să treacă la fapte”, au scris procurorii adjuncţi Demian Ahn and Sonali Patel..

Pizzeria Comet Ping Pong a fost nevoită să angajeze agenţi de securitate şi să-şi debranşeze telefonul din cauza unor apeluri abuzive, a aflat instanţa.

Un turist a declarat în instanţă că, de câte ori intră într-un restaurant, copilul său, în vârstă de şase ani, care lua masa când a avut loc atacul, este cuprins de anxietate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.