Bărbatul care a încercat să detoneze o bombă cu cuie în gara Bruxelles-Central marţi este un simpatizant al grupării jihadiste Statul Islamic, a anunţat miercuri Procuratura federală belgiană într-un comunicat, în urma unei percheziţii la locuinţa acestuia, în Molenbeek, relatează Reuters şi The Assciated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anchetatorii au găsit substanţe chimice şi materiale ce pot fi folosite în producerea unor explozivi şi au au conchis că bomba a fost făcută acolo, în comuna Molenbeek din aglomeraţia Bruxellesului.

”Există de asemenea indicii potrivit cărora suspectul simpatiza organizaţia teroristă IS (Statul Islamic)”, au anunţat procurorii miercuri.

Marocanul, în vârstă de 36 de ani a fost ucis de militari după ce a încercat să-i atace strigând ”Allah Akbar” (Allah e mare, în arabă).

În Molenbeek au locuit şi prin această comună au trecut numeroşi suspecţi în atentatele de la Paris şi Bruxelles.

Poliţia belgiană a efectuat o percheziţie la domiciliul suspectului, de unde a luat probe, în saci, scrie AP.

Percheziţia în Molenbeek a avut loc după ce poliţia a oferit detalii despre marocan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.