Bărbatul ucis luni în timp ce voia săomoare cu cuţitul o poliţistă într-un comisariat în Catalonia era homosexual şisinucigaş, potrivit soţiei sale, citate de presa spaniolă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacatorul, de naţionalitate algeriană şi în vârstă de 29 de ani, identificat ca fiind Abdelouahab Taib de către presă, a strigat numele lui Allah în timpul agresiunii sale, luni, în zori, la Cornella de Llobregat, în Catalonia, în nord-vestul Spaniei, un act care a fost catalogat drept un ”atac terorist” de către autorităţi.

Potrivit ziarului La Vanguardia şi altor publicaţii, soţia sa, o spaniolă care s-ar fi convertit la islam după ce l-a întâlnit, a declarat forţelor de poliţie catalane Mossos d'Esquadra că soţul său i-a mărturisit în urmă cu două luni că era homosexual.

El ar fi fost ”ruşinat”, a spus ea, pentru că acest lucru este contrar credinţei sale musulmane.

Ea l-a anunţat în urmă cu 15 zile că intenţionează să divorţeze şi bănuieşte că soţul ei a vrut să se sinucidă, tot potrivit La Vanguardia.

Nici Ministerul spaniol de Interne şi nici Mossos nu au vrut să comenteze aceste informaţii de presă.

Luni, agresorul a sunat la interfonul comisariatului pentru a i se deschide uşa, la ora locală 5.45 (7.45, ora României). Odată intrat, el a scos ”un cuţit mare” şi s-a aruncat asupra poliţiştilor ”cu dorinţa clar premeditată de a ucide un agent din forţele noastre de ordine”, a declarat pentru presă comisarul Mossos d'Esquadra Rafel Comes.

”Agenta şi-a folosit arma de foc pentru a-şi salva viaţa”, a declarat el, precizând că bărbatul a strigat ”Allah” şi cuvinte pe care poliţiştii nu le-au înţeles.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.