Tunisianul suspectat că a împuşcat mortal doi suporteri suedezi de fotbal la Bruxelles a sosit pe insula italiană Lampedusa în 2011, au declarat marţi două surse guvernamentale şi de securitate italiene, confirmând o informaţie iniţială a agenţiei de presă ANSA, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspectul a petrecut o perioadă de timp în Italia înainte de a se muta în Suedia, dar a fost expulzat de acolo în conformitate cu normele "Dublin" ale UE şi s-a întors în Italia, a precizat una dintre surse.

El a fost identificat în 2016 de poliţia din Bologna ca fiind un subiect cu risc de radicalizare islamistă şi a intrat sub observaţia serviciilor de informaţii, dar nu avea la acea vreme un cazier judiciar semnificativ, a precizat sursa.

Autorităţile italiene i-au pierdut urma la un moment dat în 2016 şi au presupus că s-a mutat din nou în străinătate, a adăugat sursa.

La Bruxelles, ministrul belgian al justiţiei, Vincent Van Quickenborne, a declarat că ţara sa a primit un raport neconfirmat în 2016 de la un serviciu de poliţie străin care indica faptul că presupusul atacator avea un "profil radicalizat" şi dorea să meargă într-o zonă pentru jihad.

CITEȘTE ȘI Autorul atacului de la Bruxelles este persoana arestată, Abdessalem Lassoued, şi a decedat, anunţă parchetul federal

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.