Salman Abedi ar fi putut să construiască de unul singur sau cu puţin ajutor din partea unui complice bomba detonată la Manchester Arena, potrivit unor surse apropiate de investigaţia din Marea Britanie. Un număr de 22 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 116 au fost rănite în urma atentatului de la un concert Ariana Grande, transmiye Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne concentrăm în continuare pe căutarea unor posibili complici şi a unei reţele teroriste, dar el ar fi putut să construiască de unul singur bomba”, a declarat sursa consultată de jurnaliştii Reuters.

Anterior, anchetatorii şi-au exprimat teama că un terorist experimentat în construirea de bombe este în libertate, dar acest scenariu ar putea să fie infirmat de ultimele descoperiri cu privire la conţinutul bombei detonantă la Manchester Arena.

Se pare că bomba ar fi conţinut un explozibil obţinut din apă oxigenată, precum şi o cantitate mare de şuruburi, care au acţionat ca şrapnel.

În acest moment, opt suspecţi rămân în arest în Marea Britanie.

Alţi doi suspecţi au fost arestaţi de către forţele libiene în urma unor operaţiuni antiteroriste din Tripoli - fiind vorba de Hashem Abedi şi Ramadan Abedi.

Un număr de 22 de persoane şi-au pierdut viaţa, inclusiv minori, în vreme ce alte 116 persoane au fost rănite, după ce un atacator sinucigaş născut din refugiaţi libieni şi-a detonat centura cu exblozibili într-un foaier dintre Manchester Arena şi gara Victoria.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.