Un congresmen republican, Steve Scalise, şi consilieri ai acestuia au fost împuşcaţi miercuri în timp ce se antrenau pentru un meci caritabil de baseball, în Virginia, a anunţat poliţia, precizând că autorul atacului a fost arestat, relatează BBC News. De asemenea, în timpul atacului au fost împuşcaţi doi ofiţeri de poliţie. Congresmanul republican este în stare critică, au anunţat reprezentanţi ai spitalului unde a fost operat politicianul, citaţi de ABC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 22:00 - Scalise, congresmenul împuşcat, este în stare critică

Congresmanul republican Steve Scalise, împuşcat miercuri pe terenul de baseball, este în stare critică, au anunţat reprezentanţi ai spitalului unde a fost operat politicianul, citaţi de ABC News.

“Înainte de a intra în operaţie, liderul (republican – n.r.) era într-o dispoziţie bună şi a discutat cu soţia sa la telefon”, a anunţat echipa sa într-un comunicat, cu câteva ore înainte de anunţul medicilor

“El este recunoscător pentru acţiunile curajoase ale Poliţiei Capitoliului american, serviciilor de intervenţie în situaţii de urgenţă şi colegilor”, a adăugat echipa congresmanului.

UPDATE 19:43 - Autorul atacului vizând congresmeni ar fi întrebat dacă pe teren sunt republicani sau democraţi înainte de a trage

 Un membru republican al Camerei Reprezentanţilor, Jeff Duncan, care ar fi plecat de la antrenament chiar înainte de atac, spune că a fost întrebat de cineva, posibil atacatorului, dacă cei de pe teren sunt democraţi sau republicani, relatează BBC News.

„Cred că l-am văzut pe atacator şi sunt în curs de a da o declaraţie la poliţie. Vă rog rugaţi-vă pentru colegii mei, nu sunt sigur de starea lor”, a scris el pe Twitter.

UPDATE 18:53  - Trump: Autorul atacului vizând congresmeni republicani a murit

Preşedintele american Donald Trump a anunţat într-o conferinţă de presă că autorul atacului vizând congresmeni republicani a murit, relatează Sky News.

Bărbatul suspectat că a deschis focul asupra unui grup de congresmeni republicani, pe un teren de baseball din Alexandria, Virginia, o suburbie a Washington DC, a fost identificat de oficiali din poliţia federală drept James T. Hodgkinson, în vârstă de 66 de ani, din Belleville, Illinois, relatează Washington Post.

Acesta ar fi fost inspector în construcţii şi un susţinător al democratului Bernie Sanders.

Hodgkinson ar fi deschis focul asupra unui grup de congresmeni republicani şi consilieri ai lor în timp ce se antrenaul pentru un meci de baseball împotriva democraţilor din Legislativ. Liderul republican Steve Scalise, un consilier al membrului Camerei Reprezentanţilor Patrick Williams, precum şi doi ofiţeri ai Poliţiei Capitoliului care trebuiau să îl apere pe Scalise, au fost răniţi.

UPDATE 18:33 -  Presupusul autor al atacului vizând congresmeni,un inspector în construcţii care l-a susţinut pe Bernie Sanders

Bărbatul suspectat că a deschis focul asupra unui grup de congresmeni republicani, pe un teren de baseball din Alexandria, Virginia, o suburbie a Washington DC, a fost identificat de oficiali din poliţia federală drept James T. Hodgkinson, în vârstă de 66 de ani, din Belleville, Illinois, relatează Washington Post. Acesta ar fi inspector în construcţii şi un susţinător al democratului Bernie Sanders.

Un profil de Facebook al cuiva cu acelaşi nume include fotografii cu fostul candidat democrat la preşedinţie Bernie Sanders şi sloganuri anti-Trump, inclusiv “Trump este un trădător. Trump ne-a distrus democraţia. Este timp să distrugem Trump&Co”.

Charles Orear, în vârstă de 50 de ani, un manager de restaurant din St. Louis, a declarat într-un interviu că s-a împrietenit cu Hodgkinson cât au lucrat împreună în Iowa, ca voluntari în capmania lui Sanders.

UPDATE 17:45 - Steve Scalise, congresmanul împuşcat, este operat la şold

Steve Scalise, congresmanul republican împuşcat miercuri în timpul unui antrenament de baseball, este operat la şold, după ce a fost rănit de gloanţe, a anunţat echipa sa într-un comunicat citat de ABC News.

“Înainte de a intra în operaţie, liderul (republican – n.r.) era într-o dispoziţie bună şi a discutat cu soţia sa la telefon”, se arată în comunicat.

“El este recunoscător pentru acţiunile curajoase ale Poliţiei Capitoliului american, serviciilor de intervenţie în situaţii de urgenţă şi colegilor”, a adăugat echipa congresmanului.

În total, cel puţin cinci persoane au fost rănite în Alexandria, Virginia, o suburbie a Washingtonului, miercuri dimineaţă, relatează AFP.

Scalise a fost rănit la şold, potrivit unui alt congresman republican, Mo Brooks, care a declarat pentru CNN că cel puţin încă doi ofiţeri, un consilier şi atacatorul au fost răniţi de asemenea.

“Cinci persoane au fost transportate medical de la locul faptei”, a confirmat şeful poliţiei din Alexandria, Michael Brown, într-o conferinţă de presă.

UPDATE 16:12 - Congresmanul Scalise, împuşcat pe terenul de baseball, este în stare gravă, dar stabilă, anunţă Trump

Congresmanul republican împuşcat miercuri în Virginia, Steve Scalise, a fost rănit grav, dar se va recupera în totalitate, a anunţat preşedintele american Donald Trump pe Twitter, descriindu-l pe membrul Camerei Reprezentanţilor drept un “adevărat prieten şi patriot”.

Anterior, surse citate sub acoperirea anonimatului au declarat pentru NBC că Scalise este în stare stabilă.

UPDATE 15:39 - Autorul atacului din Virginia, în care a fost rănit un congresman republican, ar fi tras 10-20 de gloanţe

Autorul atacului din Virginia, în cursul căruia a fost rănit cel puţin un congresman republican şi mai mulţi consilieri, a tras cel puţin 10-20 de gloanţe, înainte ca serviciul de pază să reuşească să riposteze, a declarat un martor, republicanul Mo Brooks, citat de Reuters şi CNN.

Brooks a precizat că atacatorul este un bărbat alb, “mai plinuţ”, care s-a ascuns în spatele bazei a treia de pe terenul de baseball. El a adăugat între 20 şi 25 de membri ai echipei republicane de baseball se aflau pe teren când a avut loc atacul.

Potrivit altor martori, cel puţin cinci persoane au fost rănite, inclusiv congresmanul de Louisiana Steve Scalise.

Poliţia a anunţat că autorul atacului a fost arestat, în timp ce un politician a spus că a fost ucis.

Un congresman republican şi consilieri ai acestuia, împuşcaţi pe un teren de baseball

Un congresmen republican, Steve Scalise, şi consilieri ai acestuia au fost împuşcaţi miercuri în timp ce se antrenau pentru un meci caritabil de baseball, în Virginia, a anunţat poliţia precizând că autorul atacului a fost arestat, relatează BBC News. 

 

CNN, care citează un alt congresman ce lua parte la antrenament, Mo Brooks, afirmă că politicianul a fost împuşcat în şold. Brooks a anunţat că atacatorul, un bărbat alb, avea o armă semiautomată.

Doi ofiţeri de poliţie au fost împuşcaţi, de asemenea, scrie ABC News, precizând că atacul a avut loc în jurul ore locale 7.30 (14.30 ora României), într-un parc din Alexandria, Virginia, la aproximativ 11 kilometri distanţă de Casa Albă, din Washington DC.

Potrivit presei locale, numeroase echipaje de poliţie, dar şi agenţi FBI se află în zona producerii atacului.

Senatorul republican Mike Lee susţine că autorul atacului este mort. El a precizat că un consilier al lui Scalise a folosit cureaua ca garou pentru a opri sângerarea congresmanului.

Răniţii au fost duşi la spitale din zonă.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a anunţat că atât preşedintele, cât şi vicepreşedintele sunt ţinuţi la curent cu situaţia. "Gândurile şi rugăciunile noastre sunt alături de toţi cei afectaţi", a spus Sean Spicer.

Scalise, în vârstă de 51 de ani, reprezintă Louisian din 2008 şi este preşedinte al Comisiei pentru Studii Republicane ale Camerei Reprezentanţilor. El este căsătorit şi are doi copii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.