Rusia a lansat un atac aerian asupra Kievului duminică dimineaţa,când explozii au răsunat în capitala ucraineană şi în regiunea sa timp de aproape două ore, iar resturi de drone au căzut în mai multe cartiere centrale ale oraşului, au declarat oficialii ucraineni, citaţi de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Amploarea atacului nu a fost cunoscută imediat. Martorii Reuters au auzit cel puţin cinci explozii în Kiev, iar imaginile difuzate de presa ucraineană au arătat mai multe maşini avariate.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că o persoană a fost rănită în cartierul istoric Podil şi că un incendiu a izbucnit în apropierea unuia dintre parcurile oraşului.

Resturi de la dronele doborâte au căzut în cartierele Darniţki, Solomianski, Şevcenkivski, Sviatoşnski şi Podil, au declarat Klitschko şi administraţia militară a oraşului.

În districtul Shevcenkivski, resturile de drone au provocat un incendiu într-un apartament, care a fost stins rapid. Nu au existat rapoarte imediate cu privire la răniţi, a declarat Serhiy Popko, şeful administraţiei militare din Kiev, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.