Fondatorul WikiLeaks Julian Assange a publicat o fotografie cu el zâmbind, după ce Parchetul suedez a anunţat că renunţă la ancheta de viol în care era vizat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În imagine apare Assange, într-un tricou alb, în Ambasada Ecuadoului din Londra, unde s-a refugiat pentru a nu fi extrădat la Stockholm.

„Procurorul-şef Marianne Ny a decis astăzi (vineri – n.r.) să pună capăt anchetei preliminare privind suspiciunile de viol care îl vizează pe Julian Assange”, a anunţat Parchetul într-un comunicat.

Assange, în vârstă de 45 de ani, trăieşte în Ambasada Ecuadorului din Londra din 2012. El s-a refugiat acolo pentru a evita extrădarea în Suedia, unde era acuzat de viol. El a negat acuzaţiile.

Assange a refuzat să meargă la Stockholm pentru că se temea că va fi extrădar în SUA, după ce WikiLeaks a publicat 500.000 de documente militare secrete privind războaiele din Afganistan şi Irak.

În urmă cu numai câteva zile, Ecuadorul şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu „lipsa gravă de progrese” făcută de Suedia în dosar şi a evocat „un eşec grav” al Parchetului de a finaliza investigaţia. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.