Conducătorul uneia dintre cele mai importante asociaţii de susţinere a victimelor genocidului tutsi din 1994 în Rwanda îşi exprimă regretul faţă de faptul că preşedintele francez Emmanuel Macron nu a prezentat ”în mod clar scuze” în discursul său cu privire la rolul Franţei în genocid, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne aşteptam ca el (Emmanuel Macron) să prezinte în mod clar scuze în numele statului francez. Nu a făcut-o. Nici măcar cu a spus că-i pare rău”, a declarat AFP preşedintele Ibuka, Egide Nkuranga.

Însă şeful statului francez ”a încercat cu adevărat să explice genocidul, cum s-a întâmplat, ceea ce ei (francezii) nu au făcut, responsabilităţile pe care le au (...). Este foarte important. Asta arată că el (Emmanuel Macron) ne înţelege”.

”Cu toate că nu a prezentat în mod clar scuze, putem vedea că este un lucru care poate avea loc ulterior”, îşi exprimă el speranţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.