Asociaţia Naţională a Armelor din SUA a intentat un contra-proces procurorului general al statului New York, Letitia James, afirmând că aceasta nu are autoritatea să invoce legile statului care reglementează organizaţiile non-profit, în zelul ei de a distruge grupul care apără dreptul la armă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Asociaţia (National Riffle Association – NRA), care a făcut cerere pentru trecerea sub protecţia legii falimentului, o acuză pe James de ”înarmarea” prerogativelor sale, pentru a duce ”o campanie de retorsiune maliţioasă şi flagrantă” împotriva sa, pentru că nu este de acord cu ceea ce reprezintă.

Biroul procurorului general James nu a răspuns imediat, miercuri, solicitărilor de comentarii.

În august anul trecut, procurorul general a dat în judecată NRA şi pe directorul general al acesteia, Wayne LaPierre, afirmând că organizaţia a deturnat milioane de dolari pentru a finanţa călătorii costisitoare ale oficialilor săi, contracte neonorate pentru asociaţii săi şi alte cheltuieli discutabile.

”James a început investigaţiile şi acţiunile ei împotriva NRA cu unicul scop de a încerca să dizolve un inamic politic”, potrivit NRA.

Organizaţia mai afirmă că ”aplicarea selectivă” a legilor statului pentru organizaţiile nonprofit îi încalcă drepturile constituţionale la libera exprimare şi protecţie egală, ceea ce justifică respingerea procesului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.