Asociaţia Naţională a Armelor din SUA a intentat un contra-proces procurorului general al statului New York, Letitia James, afirmând că aceasta nu are autoritatea să invoce legile statului care reglementează organizaţiile non-profit, în zelul ei de a distruge grupul care apără dreptul la armă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Asociaţia (National Riffle Association – NRA), care a făcut cerere pentru trecerea sub protecţia legii falimentului, o acuză pe James de ”înarmarea” prerogativelor sale, pentru a duce ”o campanie de retorsiune maliţioasă şi flagrantă” împotriva sa, pentru că nu este de acord cu ceea ce reprezintă.

Biroul procurorului general James nu a răspuns imediat, miercuri, solicitărilor de comentarii.

În august anul trecut, procurorul general a dat în judecată NRA şi pe directorul general al acesteia, Wayne LaPierre, afirmând că organizaţia a deturnat milioane de dolari pentru a finanţa călătorii costisitoare ale oficialilor săi, contracte neonorate pentru asociaţii săi şi alte cheltuieli discutabile.

”James a început investigaţiile şi acţiunile ei împotriva NRA cu unicul scop de a încerca să dizolve un inamic politic”, potrivit NRA.

Organizaţia mai afirmă că ”aplicarea selectivă” a legilor statului pentru organizaţiile nonprofit îi încalcă drepturile constituţionale la libera exprimare şi protecţie egală, ceea ce justifică respingerea procesului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.