Aruncarea în aer a unei conducte de amoniac, în Ucraina, considerată esenţială în exportul ruse îngrăşăminte, riscă să aibă un ”impact negativ” asupra Acordului de la Istanbul privind exportul cerealelor ucrainene, considerat crucial în aprovizionarea alimentară a lumii, ameninţă Kremlinul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Asta nu poate să aibă decât un impact negativ”, a ameninţat un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

O repunere în funcţiune a acestei conducte - închisă în februarie 2022 - este ceruyă de către Moscova în cadrul unor negocieri cu ONU în vederea unei prelungiri a Acordului de la Istanbul care a permis exportarea a milioane de tone de cereale ucrainene.

Rusia a acuzat miercuri un grup ucrainean de ”sabotaj” a aruncat în aer o porţiune a conductei Togliatti-Odesa, în regiunea ucraineană harkov, pe care Moscova o folosea pentru a exporta amoniac înainte ca Vladimir Putin să lanseze Războiul rus în Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.